пʼятницю, 28 листопада 2014 р.

Передноворічний обмінник - частина перша - вступна))

Ну ось я обіцяла писати- а сама як завжди... Отже, відразу після запису на обмінник вишитими новорічними іграшками ( а іграшки буде дві) я почала шерстити інтернет на цю тему в пошуках натхнення. І побачила ось такенькі іграшки
Красиві, правда? Новорічні, з вишивкою. але...не українські)просто новрічні) а для мене основним критерієм було саме це - щоб іграшка асоціювалась з Україною Тому я продовжила пошуки) і натрапила на чудовий блог Кульбабчине натхнення і її схемку до біскорню. З першого погляду я зрозуміла - САМЕ ТЕ, ШО ТРЕБА! Буду шити біскорню в жовто-блакитних тонах) 
Що таке біскорню ?

Біскорню - biscornu - слово, яке прийшло до наших рукодільниць з французької мови . Дослівний переклад : дворогий ; нерівний , з виступами ; незграбний , недоладній , смішний. Те , що любителі вишивання називають словом біскорню , представляє з себе багатокутник - подушечку з кількома нерівними кутами , проте досить симетричну . Така подушечка , ласкаво звана ще й «Кривуля» , може служити подушечкою для голок , брелком , підвескою , маячком для ножиць і навіть кулоном. Якщо її красиво прикрасити , то вона буде доречно виглядати і на новорічній ялинці . Подарунку у вигляді такої елегантною штучки зрадіють багато .
Для виготовлення біскорню знадобляться:
1 . Канва або тканина з рівномірним переплетенням
2 . Голка для вишивання
3 . Нитки (будь-які , згодяться залишки муліне або шерсті)
4 . Необов'язкові елементи : гудзики , бісер , намистини , паєтки , стрази
5 . Фантазія
6 . Терпіння
7 . Золоті руки




Ніби все в мене є) Ну крім останнього пункту) Раніше ніколи нічого подібного не робила, але чомусь була впевнена - все мені вдасться!

Ось трішки вже відшила
І ще трішки)
Далі буде...

2 коментарі:

  1. Цікаво буде подивитися на результат! І дякую за посилання на новий блог!

    ВідповістиВидалити