середу, 25 вересня 2013 р.

Маленький опис про китайський бісер

  Всі майстрині, які займаються бісероплетінням, знають, що бісер можна придбати у трьох різних виробників - Японія(ах! краса!), Чехія (теж краса, але вже без ах) та Китай (більшість вважає, що його використовують тільки новачки і для красивого (продажного) вигляду робіт він абсолютно не відходить). Я з цим твердженням не зовсім згідна, тому спробую висловити свою думку.

     Почну з того, що звісно є техніки, для яких "китаєць" АБСОЛЮТНО не підходить. Це, наприклад, техніка мозаїчного плетіння, ндебеле, ткацтво - тому що ці техніки вимагають ідеально однакових бісерин. В інакшому випадку отримати рівне красиве бісерне полотно не вдастся.
 
      Але його можна використовувати при створенні таких прикрас
1.  повітрулі - тут нерівність китайського бісеру тільки придає шарму прикрасі. Додайте до нього трішки намистин, кристалів, чеського бісеру, крошки натурального каміння - і вуаля - краса готова










2. Низанки - поєднуються бісерні низки з чеського і китайського бісеру


3. Турецькі жгути з міксу бісеру різних кольорів



       Єдине, що потрібно обовязково робити перед використанням китайського бісеру - перевірити його покриття на стійкість покраски. Хоча це стосується і бісеру інших виробників

Наостанок скажу, що зміст цього маленького опису - цілком моя думка, Ви маєте повне право з нею не погодитись.

Сподіваюсь, Вам було цікаво. Бажаю Вам отримувати тільки позитивні враження від рукоділля!

4 коментарі:

  1. Галя,абсолютно с тобой согласна! Я сама очень люблю многослойные бусы,или как ты их называешь - низанки,именно из китайского бисера.Когда он не совсем ровный и одинаковый,создается впечатление натуральности.

    ВідповістиВидалити
  2. Погоджуюсь стосовно повітруль. І стосовно перевірки фарби на якість: в мене одного разу руки пофарбувались від цього. Довелось викинути той бісер, бо ні на прикраси, які можуть потрапити під дощ, ні на вишивку їх не використаєш (

    ВідповістиВидалити
  3. Якщо не секрет, де ви купляєте Китайський бісер?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Зараз вже не купляю взагалі, перейшла на чеський, японський. Китайського маю трохи в запасах. Якщо конче треба - в магазинах нашого міста - Намистинка, Монпасьє, Кравецькі додатки

      Видалити